Siirry pääsisältöön

Pääsiäinen 2021 🐰

Heippa!


Tossa kasvaa popcorn. Kiva, kun mun kokeilu nyt onnistui. Laitan alemmas uuden kuvan, miltä se näyttää just nyt. 

Pääsiäinen on ihan kiva juhla/vapaa, kun sillon ei tarvi oikeen tehdä mitään tiettyä, tai laittaa tiettyä ruokaa tms. Niinkun vaikkapa joulu, sillon on lahjat, ruuat, tietyt perinteet. Pääsiäinen on vaan kiva pidempi vapaa :) ja mulle se on kevään merkki, tai siitä alkaa kunnolla kevät. Tänne kyllä tuli takatalvi, mutta onneks lumet suli jo pois. Eilen satoi vettä ja välillä rakeita tai räntää.

Ensvuonna pääsiäisenä saa varmaan kehitellä jotain kivaa, kun Joanna on sen verran vanhempi että tykkää ja ymmärtää. Ja voi muutenkin koristella enemmän Joannan iloksi. 

Me lähdettiin perjantaina hyvissä ajoin Poriin, ja Äiti oli tehnyt ruokaa valmiiksi. Sitten kello oli sen verran että Jonsku piti laittaa päikkäreille. Äiti oli leiponut rahka-persikkapiirakkaa, niin kahviteltiin sit vielä. Käytiin illalla porukalla lenkillä ja oli tosi ihana ilma. 


Lauantaina oltiin ulkona ja käytiin siskon perheen luona kahvilla. Joanna sai serkkujen vanhan leikkikeittiön, ja Joanna tykkää siitä paljon. Kaikki kipot ja kupit on kivoja. 


Joanna tykkää nuken rattaista ja vissiin sellaset pitää kotiin joskus hankkia. Ehkä vähän enemmän vielä kiinnosti istua mielummin ite niissä :DKäytiin lauantai illalla saunassa niinkun myös perjantaina. Joanna nukkui yöt nyt tosi hyvin mummilassa. Ja heräs vähän myöhemmin aamusti. Kotona sitten taas herättiin maanantaina ennen kuutta 😅
Onneks nyt arkisin on taas herätty normaaliin aikaan.

Joanna on päiväkodissa sellanen esiintyjä tyttö, ja varmaan yks touhukkaimmasta lapsesta. Mulla oli etänä ensimmäinen varhaissuunnitelmakeskustelu just ennen pääsiäistä. Ei ole Joannan suhteen kyllä yhtään mitään murheita tai muuta. Hän on niin sosiaalinen ja rohkea neiti. Vaikka ei osaa puheella kertoa mitä haluaa tai tarvii, niin hän kyllä näyttää sen ja ilmoittaa itsestään. 
Nyt Joanna kiipeilee kauheesti ja motoriikka on kehittynyt paljon. Niillä on aamusti päiväkodissa sellanen laulu/piiri hetki, missä istuvat piirissä ja laulavat ja taputtavat. Mulle sanottiin, että Joanna ottaa homman haltuun, ja alkaa tanssia ja taputella. Musta on tosi kiva, että niillä on aamuisin sellanen hetki. Kaikki lapset odottaa sitä innolla aamuisin :) 

Kotona oon huomannut että Joannaa kiinnostaa nyt kirjan lukeminen/selailu. Hän tulee ihan syliin kirjan kanssa ja sit sitä (koitan lukea, kun Joanna haluais kääntää sivuja nopeemmin) luetaan ja ihmetellään. 

Alla uusin kuva poppariruohosta. Laitan uuden syvään astiaan, ja annan olla ihan huonekasvina. Joku kerta pitää kokeilla kasvattaa sinapinsiemenistä ruohoa. Näin facebookissa niin nätin kuvan millanen niistä voi kasvaa :) Kiitos kun luit!
<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulavanne treeni - kuukausi tehty

Mooi! Hulasin joka päivä kuukauden ajan 15 minuuttia. Pyörittäminen oli kivaa ja helppoa ja aina vain kehittyi paremmaksi. Joskus aika meni niin nopeasti et pyöritin helposti 20 minuuttia.  Pyörittelin myös toiseen suuntaan, niin tuli molemmat puolet tehtyä.  Mitään suurta eroa en silmällä nää, mutta hyväksi se on ollut, kun treenaa vatsalihaksia ja alaselkää. Alaselkä mulla ei ole muuten ollut enään kipeä. 👍 Tulen kyllä jatkamaan pyörittelyä kun se on hyvää treeniä ja nopea tehdä. Jotenkin innostuin tosta pyörittelystä vaikka alussa vähän mietti, et mahtaako tähän kyllästyä. Aika meni kumminkin aina nopeasti, välillä pyörittelin samassa kun katsoin TV:tä.  Oon aijemmin kokeillut vatsalihasrutistuksia ja lankkua, mut tää hulaaminen on hauskinta ja helpointa mulle jos haluaa vatsaa treenata :) Oon lisännyt harjoitteluun peppulihasten jännityksen ja aina välillä jännitän lantionpohjalihaksia. Saa niihin myös hyvän harjoittelun. Sitten välillä nostelen käsiä ylös niinkun olisi käsipainot

Hulavanne treeni - joka päivä kuukauden ajan 15min.

Mooi! Mä ostin hulavanteen jossa on 1,2kg paino. Olen monesti miettinyt tollasta ja huomasin lehdestä että Tokmannilla oli ne tarjouksessa. Yks kerta salilla kokeilin sitä ja kävi mielessä taas että oma sellainen olis kiva. Tota on helppo pyörittää tosin kun sellasta kevyttä missä ei ole painoa. Sellasta mä en osaa kauaa pyörittää. Oon lukenut, että tollasta olisi hyvä pyörittää joka päivä 15min ajan. Niinpä otan itselleni haasteen ja neljän viikon ajan, joka päivä pyöritän vartin verran. Toi hulavanne kehittää selkä- ja lantiolihaksia. Se polttaa reilusti kaloreita ja kehittää keskivartalon lihaksia. Sen pitäis myös vähentää selkäongelmia. Mä en ota mitään mittoja itsestäni niinkun koskaan en oo ottanut tai en käy vaa'alla, muutakun pari kertaa synnytyksen jälkeen salilla käynyt tsekkaamassa painon. Eli tämmönen hyvän mielen haaste, nopeaa ja hauskaa tehdä vaikka illalla kun lapsi nukkuu. Peilistä katsoessa varmasti sit näkee onko muutoksia tullut keskivartaloon :

Kiinteiden aloitus 4kk iässä - Miten lähti käyntiin?

Hei! Kuten aiemmin kerroin, niin meillä aloitettiin kiinteät. Aloitin tosi varovasti ja hieman "laiskasti" tarkoituksella. Aloitettiin perunalla johon laitoin hieman maitoa sekaan. Ensiksi ihan pieni maistiainen lusikan kärjestä vain. Ilme oli näkemisen arvoinen.. :D No sitten kokeilin uusiksi muutaman kerran, ja sitä meni vähän alas, mutta ei vetänyt vertoja porkkanalle. Perunaa kokeilin muutaman päivän peräkkäin (todella pieniä määriä, vain maistiaisia) ja sitten porkkanaa. Samanlailla sekoitin maitoa mukaan. Porkkana maistui paremmin ihan selvästi. Sitä tarjosin myös muutamana päivänä. Aloitetaan tosi rauhallisesti kun kiinteiden kanssa ei ole kiire. Hän kasvaa hyvin maidolla mutta maitoa menee niin isot määrät, joten kiva saada muutakin ruokaa mukaan pikkuhiljaa. Pidin muutaman päivän väliä ja sit kokeiltiin mangopilttiä. Tää on super hyvää neidin mielestä, vaikka aluks meni hitaasti alas, kun ehkä tähän saakka erilaisin maku. Sitä annoin myös ihan pienen nokareen