Siirry pääsisältöön

Eka päiväkotiviikko takana

Moikka!


Joannan eka päiväkotiviikko on takana ❤️ Pieni päivitys ekasta viikosta. Mua jännitti sillon maanantai aamuna aika paljon kun olin töissä, ja mietin että kohta Joanna jää hoitoon. Mutta Joanna jäi sinne hyvin, eikä ole yhtenäkään päivänä itkenyt kun on hoitoon jäänyt. Saatiin päikkysovelluksen kautta kiva kuva, missä Joanna hymyili tyytyväisenä ja ensimmäinen päivä sujui iloisesti. 

Toisena ja kolmantena päivänä oli vähän itkuisuutta. Mutta sitten taas vaihtelevasti hyviä hetkiä, hän oli iloinen ja leikki. Joanna oli keskiviikkoon saakka lyhyemmän päivän hoidossa, ja kotona nukkui sit yhdet pidemmät päikkärit. Loppuviikkona oli hyvät päivät hoidossa. Ei yhtään harmitusta tai itkua, leikki kovasti ja oli tyytyväinen.

Syöminen vaan oli tosi huonoa kolme ekaa päivää, kun hän ei syönyt siellä mitään. Kieltäytyi kaikesta, paitsi leipää suostui vähän napostelemaan. Onneks loppuviikosta maistui jotenkin ruoka, mutta toivotaan, että pian suostuisi siellä kunnolla syömään. Normaalisti haen Joannan välipalan jälkeen, niin olis ihanaa, jos hän alkais syömään siellä hyvin, niin ei olis kiire tulla kotiin syömään. Nyt on heti pitänyt antaa kotona ruokaa, että tulee tarpeeksi päivän aikana syötyä ja pysytään ruokarytmissä kiinni. 

Päikkärit oli hoidossa lyhyet, mutta sitä osasin odottaakin. Katotaan miten ensviikolla nukkuu, kun on tädit ja paikka tulleet jo vähän tutuiksi.

Tosi hyvin siis lähtenyt päiväkoti käyntiin. Positiivisesti yllätti, kun ei yhtäkään itkua, kun hoitoon jäi. Ollut iloinen ja tyytyväinen tyttö. Osasi tätä odottaakin kun Joannan luonnetta miettii, mutta että näinkin hyvin. Ainoa mun pieni huolenaihe ollut Joannan syöminen. Mutta eiköhän se siitä. 

Innolla odotetaan uutta viikkoa, kun menee varmaan kokoajan paremmin. Ensviikolla starttaa ihan normi hoitoviikko. Kun tässä itsekin on ollut hetken töissä, niin tuntuu viikonloput kivemmalta.


Ihanaa, kun päivät on jo pidentyneet paljon, kevät tulee 🌞

Kiitos kun luit!

<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulavanne treeni - kuukausi tehty

Mooi! Hulasin joka päivä kuukauden ajan 15 minuuttia. Pyörittäminen oli kivaa ja helppoa ja aina vain kehittyi paremmaksi. Joskus aika meni niin nopeasti et pyöritin helposti 20 minuuttia.  Pyörittelin myös toiseen suuntaan, niin tuli molemmat puolet tehtyä.  Mitään suurta eroa en silmällä nää, mutta hyväksi se on ollut, kun treenaa vatsalihaksia ja alaselkää. Alaselkä mulla ei ole muuten ollut enään kipeä. 👍 Tulen kyllä jatkamaan pyörittelyä kun se on hyvää treeniä ja nopea tehdä. Jotenkin innostuin tosta pyörittelystä vaikka alussa vähän mietti, et mahtaako tähän kyllästyä. Aika meni kumminkin aina nopeasti, välillä pyörittelin samassa kun katsoin TV:tä.  Oon aijemmin kokeillut vatsalihasrutistuksia ja lankkua, mut tää hulaaminen on hauskinta ja helpointa mulle jos haluaa vatsaa treenata :) Oon lisännyt harjoitteluun peppulihasten jännityksen ja aina välillä jännitän lantionpohjalihaksia. Saa niihin myös hyvän harjoittelun. Sitten välillä nostelen käsiä ylös niinkun olisi käsipainot

Hulavanne treeni - joka päivä kuukauden ajan 15min.

Mooi! Mä ostin hulavanteen jossa on 1,2kg paino. Olen monesti miettinyt tollasta ja huomasin lehdestä että Tokmannilla oli ne tarjouksessa. Yks kerta salilla kokeilin sitä ja kävi mielessä taas että oma sellainen olis kiva. Tota on helppo pyörittää tosin kun sellasta kevyttä missä ei ole painoa. Sellasta mä en osaa kauaa pyörittää. Oon lukenut, että tollasta olisi hyvä pyörittää joka päivä 15min ajan. Niinpä otan itselleni haasteen ja neljän viikon ajan, joka päivä pyöritän vartin verran. Toi hulavanne kehittää selkä- ja lantiolihaksia. Se polttaa reilusti kaloreita ja kehittää keskivartalon lihaksia. Sen pitäis myös vähentää selkäongelmia. Mä en ota mitään mittoja itsestäni niinkun koskaan en oo ottanut tai en käy vaa'alla, muutakun pari kertaa synnytyksen jälkeen salilla käynyt tsekkaamassa painon. Eli tämmönen hyvän mielen haaste, nopeaa ja hauskaa tehdä vaikka illalla kun lapsi nukkuu. Peilistä katsoessa varmasti sit näkee onko muutoksia tullut keskivartaloon :

Kiinteiden aloitus 4kk iässä - Miten lähti käyntiin?

Hei! Kuten aiemmin kerroin, niin meillä aloitettiin kiinteät. Aloitin tosi varovasti ja hieman "laiskasti" tarkoituksella. Aloitettiin perunalla johon laitoin hieman maitoa sekaan. Ensiksi ihan pieni maistiainen lusikan kärjestä vain. Ilme oli näkemisen arvoinen.. :D No sitten kokeilin uusiksi muutaman kerran, ja sitä meni vähän alas, mutta ei vetänyt vertoja porkkanalle. Perunaa kokeilin muutaman päivän peräkkäin (todella pieniä määriä, vain maistiaisia) ja sitten porkkanaa. Samanlailla sekoitin maitoa mukaan. Porkkana maistui paremmin ihan selvästi. Sitä tarjosin myös muutamana päivänä. Aloitetaan tosi rauhallisesti kun kiinteiden kanssa ei ole kiire. Hän kasvaa hyvin maidolla mutta maitoa menee niin isot määrät, joten kiva saada muutakin ruokaa mukaan pikkuhiljaa. Pidin muutaman päivän väliä ja sit kokeiltiin mangopilttiä. Tää on super hyvää neidin mielestä, vaikka aluks meni hitaasti alas, kun ehkä tähän saakka erilaisin maku. Sitä annoin myös ihan pienen nokareen