Siirry pääsisältöön

Kävelemään opettelu=huonot yöt, vai joku vaihe vain..

Moikka!


Joanna on ollut öisin hyvä nukkuja suurimmaksi osaksi, mutta uudenvuoden jälkeen alkoi selvästi joku vaihe. Yöunille nukahtaminen on vaikeaa ja hän tuntuu haluavan, että sängyn vieressä on jompi kumpi vanhemmista. Ikinä ennen Joanna ei ole öisin ollut hereillä pitkiä aikoja, mutta nyt tässä on ollut muutamia öitä, kun Joanna on herännyt klo 22-23 ja ollut hereillä tunnin tai kaksi. Eikä hän juurikaan ole itkenyt, vaan on pirteä ja haluais touhuta. Näiden lisäksi Joanna on herännyt muutaman kerran aamuyöstä ja nukahtaminen kestänyt kauemmin kun normaalisti. Onneks näitä ei enään ole ollut ja veikkaan, että vaihe alkaa olla pikkuhiljaa takanapäin. Kaks edellistä yötä on olleet hyvät, vaikka yöunille nukahtaminen on hankalampaa. 

Tänään kun laitoin Joannan nukkumaan, niin nukahti melkein heti, joten eiköhän se tästä.

Tän ikäisillä saattaa myös olla pimeän pelkoa ja ollaankin jätetty Joannan huoneeseen pieni yövalo ja ovi on enemmän raollaan. Kodin äänet tuo turvaa ja varmaan mitä vanhemmaksi kasvaa, niin sitä enemmän haluaa että kuuluu kodin ääniä ja on pieni yövalo, kun taas vauvana oli tärkeää pimeys ja hiljaisuus. 

Päikkärit on taas olleet tosi vaihtelevan pituiset, ja yhdet päiväunet ei sitten onnistuneetkaan kun viikon verran. Huonompien öiden takia Joanna on ollut sen verran väsynyt, että on nukkunut kahdet päikkärit. Jospa nää yöt alkais taas sujumaan entiseen tapaan niin voisi sitten kokeilla uudestaan yksiä päiväunia ja tehotorkut aamulla jos on tarve. 

Öihin varmaan vaikuttaa myös kävelemään oppiminen. Joanna on kehittynyt nyt tosi paljon ja nopeasti, ja se on yksi syy varmasti huonoihin öihin. Hän yrittää tosi paljon ja onkin kävellyt monta askelta, aina vaan pidemmän matkaa kävelee kunnes menee pepulleen, mutta ei varmaan kauaa mene kun kävelee kunnolla. Se oliskin kiva, jos osaisi kävellä kun päiväkoti alkaa. 

Pian alkaa päiväkoti ja mulla työt. Uskon että Joanna pärjää hienosti hoidossa, kun on niin utelias, iloinen ja rohkea tyttö. Hän on nyt ollut enemmän hoidossa muutenkin, eikä ole ollut mitään ongelmia. 

Joannalla on vähän luonnonkiharaa tukkaa, ja se menee takaa hienosti toiselle sivulle. Sit kun kasvaa enemmän vielä, niin varmaan tasaantuu. Eikä mene kauaa kun pitää napsasta otsatukasta vähän pois. Saa vauvakirjaan ekat hiuskiehkurat ❤

Nyt on tosi paljon lunta ja Joanna on päässyt pulkan kyytiin, ja viihtynyt hyvin. Kiva kun on kunnon talvi, koiratkin tykkää❄ olis niin kiva päästä kokeilemaan laskettelua todella pitkästä aikaa. 

 
Kiitos kun luit!
<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka! Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕 Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy. Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäiväl

Hulavanne treeni - kuukausi tehty

Mooi! Hulasin joka päivä kuukauden ajan 15 minuuttia. Pyörittäminen oli kivaa ja helppoa ja aina vain kehittyi paremmaksi. Joskus aika meni niin nopeasti et pyöritin helposti 20 minuuttia.  Pyörittelin myös toiseen suuntaan, niin tuli molemmat puolet tehtyä.  Mitään suurta eroa en silmällä nää, mutta hyväksi se on ollut, kun treenaa vatsalihaksia ja alaselkää. Alaselkä mulla ei ole muuten ollut enään kipeä. 👍 Tulen kyllä jatkamaan pyörittelyä kun se on hyvää treeniä ja nopea tehdä. Jotenkin innostuin tosta pyörittelystä vaikka alussa vähän mietti, et mahtaako tähän kyllästyä. Aika meni kumminkin aina nopeasti, välillä pyörittelin samassa kun katsoin TV:tä.  Oon aijemmin kokeillut vatsalihasrutistuksia ja lankkua, mut tää hulaaminen on hauskinta ja helpointa mulle jos haluaa vatsaa treenata :) Oon lisännyt harjoitteluun peppulihasten jännityksen ja aina välillä jännitän lantionpohjalihaksia. Saa niihin myös hyvän harjoittelun. Sitten välillä nostelen käsiä ylös niinkun olisi käsipainot

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!! Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3 Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3 Käynnistys aloitettiin torstaina mut