Siirry pääsisältöön

Ylimääräinen neuvola käynti

Moi!

Joannalla oli vähän niinkun ylimääräinen neuvola käynti, joka osottautui sitten tarpeelliseksi eli hyvä kun soitin ja kysyin aikaa. Joannalla oli viime neuvola käynti jo heinäkuussa kun se aika oli vähän etukäteen. Tuntui, että niin pitkä aika siitä, että olisi hyvä tietää Joannan paino ja pituus. 

Seuraava aika olis ollut vuoden ikäisenä, ja sillon Joanna saa seuraavat piikit. Niin nyt oli hyvä että käytiin, kun Joanna sai influenssa rokotteen. Ei sitten tule vuoden iässä niin paljon piikkejä samalla kertaa. Tehosterokotus on vielä kuukauden päästä. Mä otin ite myös rokotteen vaikka hetken mietin otanko vai en. Mulla on lapsesta saakka noussut kuume noista rokotteista, ja sama juttu oli vuosi sitten kun olin raskaana ja otin rokotteen. Sillon ajattelin että enään en ota, mutta nyt kun korona myös jyllää, niin oli siksi hyvä ottaa. Mulle tuli yöllä ihan hirveän kylmä, puin lämmintä vaatetta päälle ja villasukat oli jalassa, mut sekään ei auttanut. Otin lääkettä ja odottelin kuumeisena peiton alla täristen, että olo helpottais. Sit kun vihdoin olo helpotti, niin en saanut unen päästä kiinni ja olin pari tuntia hereillä.. Onneks Joanna nukkui yön hyvin eikä hänelle tullut mitään oireita. 


Mulla jatkui huonovointisuus vielä tänään aamusti, ja oikeestaan vähän vaihdellen tän päivän aikana. Lääke auttanut, mutta luulen et huomenna lauantaina olo on ihan normaali. 

Joanna painaa nyt 8,750kg ja pituus on 70,3cm. Nyt vihdoin ja viimein näyttää siltä että tulee ylähampaita. Neuvolatäti veikkas, että enskerralla kun nähdään, niin on ylhäällä hammas/hampaita. Olen ite myös seuraillut muutamia päiviä Joannan yläikeniä, eikä ole ennen noin paljon pullottanut. 


Joanna on taas vaihteeksi hyvä päiväuni nukkuja. Nukkuu hyvin autossa, pari kertaa jatkanut unia kauppareissun ajan ja kun nostettu kaukalo sisälle, niin jatkanut unia. Ennen heräs ihan heti kun auto pysähty. Tykkää myös nukkua rattaissa ulkona. Varmaan tää viileys ja raikas sää vaikuttaa. On nukkunut joko aamusti tai iltapäivällä 1,5h ja toiset unet sit 30min. 

10 kuukauden ikäiselle saa ruveta antamaan hapanmaitotuotteita pikkuhiljaa, ja olenkin nyt viikon ajan antanut Joannalle maustamatonta jogurttia ja siihen sekaan hedelmäpilttiä makua antamaan. Ihan kiva välipala. Joannalle maistunut hyvin ja näyttää sopivan masulle. 

Nyt Joanna on jo 10,5kk ikäinen. Seisoskellut muutaman kerran pienen hetken ilman tukea ja liikkuu vähän esimerkiksi sohvaa vasten. Muuten meillä onkin kaikki hyvin ja oon tyytyväinen kun Joanna nukkuu päivisin taas hyvin. Ollut päiväunissa niin paljon vaihtelua. Joanna osaa nykyään myös heiluttaa, ja tietää kun sanotaan heihei,  niin hän heiluttaa. Jotain pientä heihei tapaista hän koittaa sanoa ❤


Kiitos kun luit!

<3Miia

Ps. Sunnuntaihin saakka aikaa osallistua mun instassa Ainu tuotteiden arvontaan 🤗

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…