Siirry pääsisältöön

Unikoulu - osa 2

Kaupallisessa yhteistyössä Sleepy.fi: kanssa - verkkovalmennus saatuSuosittelen lukemaan ensin unikoulun 1.osan, jos et ole vielä lukenut :)


Heippa!


Blogin puolella on ollut hiljaisempaa meidän henkilökohtaisten syiden takia. Lisäksi mieheni oli sairaalassa ja myös Äitini joutui sairaalaan, mutta kaikki on nyt hyvin ja molemmat kotona. Erinäisten syiden takia ajatukset ovat olleet muualla. Mutta nyt on aika palata blogin pariin ja kertoa miten unikoulu lähti käyntiin.

Me aloitettiin unikoulu sleepyn valmennuksessa ja ollaan nyt vähän yli puolen välin. On ollut kiva kuunnella Marian neuvoja ja itse monesti olen samassa touhunnut muita kotihommia. Aika on mennyt nopeasti unikoulua opetellessa ja kuunnellessa.

Meillä nukahdetaan nyt hyvin omaan sänkyyn ilman sen kummempia sylissä pitämistä. Nukkumaanmenoaika on sama kun ennen, eli klo 19. Joskus hieman ennen.
Mulla on tapana hetki pitää Joannaa sylissä ja hyräilen hetken tuiki tuiki tähtöstä. Tämä tulee varmasti kuulumaan nukkumaanmeno rutiiniin niin kauan, kun iltasatu tulee kuvioihin. Sitten lasken sänkyyn ja sinne nukahtaa. Meillä on suhina käytössä. Suosittelen tätä kaikille. Meillä se on ollut ihan parin viikon ikäisestä saakka käytössä. Tuo ääni peittää myös hyvin muut kodin äänet. Joanna tykkää nukkua kyljelleen ja kääntyilee itse kyljelleen-selälleen vaihdellen.
Hän nukkuu yön hyvin, aamuyöstä pyytelee tuttia muutaman kerran, mutta ei läheskään niin monesti kun aikaisemmin. En tiedä johtuuko kasvusta, mutta hän syö taas nykyään aamuyöstä. Meiltä se vähän kun jäi jo pois ja siirtyi aamuun, mutta nyt hänelle tulee pieni nälkä neljän aikaan. Hän syö reippaasti ja sitten jatkaa unia. Joanna herää seitsemän aikaan. Aina iloisesti, juttelee herätessään <3Kokeillaan tulevan viikonlopun aikana iltapuuroa. Uskon, että tuo aamuyön maito jää pois, kun iltapuurosta tulee säännöllinen. Ajattelin laittaa kaurahiutaleet blenderiin ja tehdä puuron maitoon, ja laittaa mangopilttiä joukkoon makua antamaan.

Toinen mihin halusin saada vinkkejä oli päiväunet. Joanna aijemmin nukkui pidemmän pätkän noin klo 10-13.30 paikkeilla. Sitten vielä toiset unet noin klo 16-17. Unikoulun esimerkki aikataulu päiväunien suhteen on vähän erilainen, ja sitä lähdettiin heti kokeilemaan. Siinä tulisi olla lyhyemmät unet aamusti ja iltapäivällä. Niiden välissä, lounaan aikoihin pidempi unipätkä.  Tää sujui oikeestaan hyvin, mutta tuossa lounaan unen kohdalla heräsi aikaisemmin kun olisi voinut vielä nukkua. Sitten vaihdoin vaippaa tai annoin tipan maitoa ja uudestaan nukkumaan.
Huomasin kyllä iltaa kohden Joannasta, kun tota pidempää unipätkää ei ollut, että se vaikutti iltoihin. Onneksi nykyään noi pidemmät unet onnistuu oli ne sitten heti kymmenestä eteenpäin tai lounaan aikoihin.

Nyt meidän tilanne on sellainen, kun lähden aina koirien ja vaunujen kanssa ulos kymmenen aikaan, jätän Joannan nukkumaan ulos, ja jos hän nukkuu sillon sen pidemmän pätkän, niin annan nukkua. Jos hän herää aikaisemmin, niin sitten ollaan hereillä ja takaisin nukkumaan lounaan unen aikoihin. Noi meillä ei vaikuta kumminkaan öihin, niin mielestäni hän saa nukkua sen pidemmän pätkän heti jos uni vain maittaa. Tärkeintä on, että tulee yksi pidempi päiväuni :)

Joanna nukkuu viimeiset unet tuosta aikaisemmasta unipätkästä riippuen klo 15.30-17.

Tällä hetkellä menee siis aika hyvin. Saa nyt nähdä muodostuuko jommasta kummasta pidemmästä unipätkästä se vakio meille vai jatketaanko näin.
Vielä pimeemmäksi pitäis makuuhuonetta saada. Täytyy vaihtaa verho pimennysverhoon. Meidän makkarissa on yks iso ikkuna ja kaksi pientä, ja sinne paistaa ilta aurinko :D pienissä ikkunoissa on jo pimennysverhot.
Kannattaa kiinnittää huomiota makkarin lämpötilaan. Vauvat tykkää nukkua melko viileässä. 19-20 astetta on hyvä. Meillä on 20 astetta mutta aurinko lämmittää huonetta päivän mittaan. Onneksi lämpötila kumminkin sit laskee siellä.

Jospa sitten kun jää tuo aamuyön maito pois ja ollaan reilusti ylitetty puolen vuoden ikä, niin Joanna siirretään omaan huoneeseen nukkumaan. Odotan jo, että pääsen laittamaan tätä huonetta ja hankkimaan sinne kaikkea pikkuhiljaa. Siellä on vain yksi ikkuna, joten varmaan helpompi saada huone pimeäksi.Joanna syö kiinteetä ruokaa aamupäivällä, useasti perunaa,porkkanaa,bataattia,parsakaalia.. pikkuhiljaa alan kokeilemaan lihaa. Jätin iltapäivästä toistaiseksi makean piltin pois, kun meinas käydä niin, että makeat kelpaa mutta ei muut :D herkkusuu! :D onneks näin ei kuitenkaan käynyt vaan maistui sit kumminkin nuo perus ruuat myös. Velliä menee illalla maidon kanssa edelleen ja pian otetaan puurot mukaan. Taidan aluksi kokeilla iltapuuroa ja sit aamuihin myös puuro mukaan. Kiinteiden kanssa menee siis hyvin eikä mitään mahavaivoja ole tullut. Pikkuhiljaa edetään niinkun oli tarkoitus.Joanna kääntyi vihdoin ja viimein ympäri 1.päivä toukokuuta. Helppo päivä muistaa kun muutenkin syntynyt ensimmäinen päivä :D
Nyt sitten liikuttais ihan kokoajan ja istumaankin olis kova kiire. Lisäksi on kiva tarttua vanhempia kasvoista ja ne ihanat terävät kynnet.. :D onhan se jännää kun oppii kaikkea uutta, niin vauvasta kun vanhempien mielestä :)Lisäksi on tullut sellasia hauskoja Äidin ja tyttären välisiä juttuja missä Joanna kikattaa ja mikä on molempien mielestä hauskaa <3 ei enään kauaa kun hän on puol vuotias.. mun vauvani on iso tyttö <3

Mun ensimmäinen Äitienpäivä oli ja en vois olla kiitollisempi meidän tytöstä <3 käytiin sillon syömässä miehen vanhempien luona ja siellä oli myös miehen sisko perheineen.

Alekoodi unikouluun vielä voimassa koodilla MIIA10.
Tutustu osoitteessa sleepy.fi ja seuraa myös instassa @sleepy.fi.

Kiitos kun luit!
<3Miia


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…