Siirry pääsisältöön

Unikoulu - Hyvää unta ja rytmiä tukemaan osa 1.


Kaupallinen yhteistyö Sleepy.fi:n kanssa - Verkkovalmennus saatu.


Moi! 

Meidän Joanna on ollut hyvä nukkuja syntymästä saakka. Nyt kun tyttö kasvaa ja on kohta jo 5kk, niin toki uneen tulee kehityksen/kasvun myötä muutoksia. 

Edelleen yö sujuu hyvin, mutta aamuyöstä pyytelee tuttia nykyään ainakin muutaman kerran ja välillä useamminkin. Koitetaan tästä päästä eroon pikkuhiljaa, sillä hän on selvästi vain väsynyt. Eihän se haittaa, jos kerran tuttia pyytää, mutta tähdätään siihen, että nuo useammat kerrat voisi jäädä pois. Joskus sitten hän osaa ottaa itse tutin suuhun :) 

Lisäksi tavoite on päästä siihen, että vauva nukahtaa itse, eli sylissä pitämistä melkein sikeään uneen saakka ei enään tarvittaisi. Joanna kyllä tietää, kun viimeinen iltamaito-velli on syöty, niin heti on nukkumaanmenoaika ja sylissä menee silmät kiinni. Vähän aikaa hyssyttelen, mutta tästäkin on hyvä opetella eroon pikkuhiljaa. Joanna on siis aina nukkunut omassa sängyssä.




Nukkumaan Joanna menee klo 19-19.30 ja herää aamulla ennen seiskaa, tai viimeistään seitsemältä. Paitsi mummin luona nukuttiin parina yönä puol kasiin ja vähän ylikin. Alkuun Joannalla oli öisin käytössä swaddle up - unipussi sekä unipesä pinniksessä. Sitten otettiin eka unipussi pois, ja seuraavaksi unipesä.

Aamuyön heräilyjen ja nukuttamisen lisäksi haluan saada tietoa päiväunista, että mikä olisi se oikea rytmi, kuinka pitkiä unia, kuinka monta kertaa päivässä olisi hyvä. Joanna nukkuu sen pidemmän pätkän vaunuissa aamupäivällä (mummin luona rytmi muuttui, eikä halunnut nukkua kun vain lenkin ajan, kotona taas pidemmät unet maistuu, PAITSI tänään on otettu vain lyhyitä pätkiä x3) ja toinen pienempi torkku nykyään myös ulkona (ennen sitterissä tai sohvalla vieressä), mutta tavoite olisi se, että hän osaa myös päivällä nukkua omassa sängyssä. Kun tulee kesä ja ulkona saattaa olla liian kuuma, niin on hyvä oppia nukkumaan päikkärit sisällä.



Meillä on ollut säännöllinen rytmi ja rutiinit, ja se on hyvälle unelle tietysti kaikista tärkein asia. Mutta on hyvä oivaltaa uusia asioita, ja näin saadaan hyvät unet koko perheelle. 

Olen kuullut paljon pelkkää hyvää Sleepyn unikoulusta ja oon tosi innoissani tästä.
Sleepy auttaa suomalaisia lapsiperheitä nukkumaan paremmin ja tarjoaa lempeää unikonsultointia niin odottaville, sekä
0-4v lasten vanhemmille. Sleepy on Suomen uniliiton jäsen.
Voit seurata sleepyä ja ihmisten palautteita instatililtä sekä instastoorista @sleepy.fi ja käykää ihmeessä katsomassa nettisivut: www.sleepy.fi
Facebookissa: https://m.facebook.com/UnikonsultointiSleepy/

Saat alekoodin unikoulun verkkovalmennukseen koodilla MIIA10.



Tulen tekemään meidän unikoulusta 3-jaksoisen tänne blogin puolelle ja voit seurata meitä myös instassa: @miiaperttula

Seuraava postaus tulee unikoulun keskivaiheilla. Eli myös muita aiheita tässä välissä :)

Kiitos kun luit!
<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…