Siirry pääsisältöön

Vauva-arkeen kuntosalitreeniä: viikko takana, mitä mieltä?

Moi!

Aikaisemmin kerroin, että oon aikoinaan käynyt kuntosalilla, mutta siitä on jo vähän aikaa. Nyt tosiaan viikko takana salilla käyntiä ja oon
innostunut. Oon käynyt myös parilla ryhmäliikuntatunnilla.

Keskityn nyt pääasiassa niihin lihaksiin, mitkä oikeesti on kipeenä ja jätän vähemmän tärkeämmät vähemmälle. (Esim peppu xD) raskausaikana jumppailin kotona kyllä, mutta nyt on kiva kun oikeesti huomaa, että lihakset on kipeenä seuraavana päivänä ja että jotain tapahtuu. Lisäks ryhmäliikuntatunti on kivaa omaa aikaa.Oon käynyt siskoni Essin kanssa sunnuntaisin salilla ja teen Essin kanssa samaa ohjelmaa, mutta keskityn juuri noihin tärkeimpiin lihaksiin. Essi on myös hyvä neuvomaan ja auttaa mua :D otetaan tuosta sunnuntaista sellanen vakio salipäivä, et käydään yhdessä aina vaan kun pystyy.
Kävin tänään Easyfitillä liikuntaneuvojan juttusilla. Hän on myös äitiysliikuntavalmentaja. Sain neuvoksi mm. että pitää aloittaa varovasti pienten (eli syvät vatsalihakset) vatsalihasten treenauksesta ja 4 kuukautta on tuo (suositus) raja, kun saa treenata myös isompia vatsalihaksia.

Mulla oli tänään myös neuvolan yhteydessä oleva fysioterapia tunti. Siellä testailtiin ite vatsalihasten erkaumaa. Tää testaus oli ihan uus juttu ja kiva kun sen voi kokeilla itse ja tietää mikä on tilanne. Erkauma on mulla onneksi tosi pieni, ja palautuminen tapahtuu pikkuhiljaa. Siellä harjoiteltiin myös lantiopohjalihasten treenausta ja rentoutumista.

Vauvan kantamisesta saa hartiat aika jumiin, ja mä oon vielä aika taipuvainen jännittämään niitä. Lisäksi musta tuntuu, et rintalihakset on aika jumissa, joten ne vetää hartioita eteenpäin. Alaselkä on kans kipeä, ja uskon että se tulee vauvan kantamisesta ja liikuntaneuvoja meinasi, että se johtuu vielä raskausajasta ja erkauma voi myös olla osa syy.

Muistin aika hyvin raskausaikana treenailla lantiopohjalihaksia ja pitää tehdä sitä edelleen. Niiden lisäksi on hyvä tehdä syviä vatsalihas liikkeitä ja samalla selkäkin vahvistuu.

Kävin mun miehen kanssa viimeviikolla salilla. Arkisin vaan kun yhdessä lähtee vielä illalla kun mies on tullut töistä, niin se on sellasta kiirettä, kun halutaan pitää Joannan rytmistä kiinni, ja sit viimeinen maito menee jo seiskan-puoli kahdeksan aikaan, ja sen jälkeen heti uniaika. Viikonloppuisin ehtii sitten yhdessä paremmin, kun sisko mielellään hoitaa Joannaa ja isovanhemmat asuu myös lähellä.

Tossa alla olevassa kuvassa on mun miehen nostama tanko, ja mulla oli painona pelkät vitoset :D hän vielä lisäs tohon itselleen levyjä kun mikään ei oo tarpeeks :DKävin kahdessa eri ryhmäliikuntatunnilla, Sh'bam tanssitunnilla ja zumba tunnilla. SH'bam oli mun mieleen, ja siihen menen ehdottomasti uusiksi. Zumba oli tuttu mulle.Nyt mun miehellä on talviloma, niin varmaan pääsee salille myös päivisin.

Eilen oli Joannan 3kk neuvola. Kaikki oli hienosti ja kasvua tullut. Kerron lisää seuraavassa postauksessa.

Kiitos kun luit!<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…