Siirry pääsisältöön

Pelottaako korona? Äitinä erilainen huoli - Kohta aloitetaan jo kiinteät.

Moikka!

Vielä muutamia viikkoja sitten korona ei vaikuttanut elämään, mutta nyt se oikeasti vaikuttaa ja aikaa vietetään kotona. Ei olisi uskonut, että tilanne menee näin pahaksi. Mä oon muutenkin ollut paljon kotona vauvan kanssa, ja nyt kun olisi voinut enemmän käydä eri paikoissa Joannan kanssa, niin nyt sitten ei saakaan mennä, vaan pysytellään kotona.

Kaupassa käydään kerran tai kaksi viikossa. Ollaan hieman ostettu varastoon säilyviä ruokia. Ei kuuluta vessapaperin hamstrailijoihin :D mä en ymmärrä, miks paperia on hamstrattu. Jos joku lukijoista on, niin kommentoi miksi. :)

Oltiin viikonloppuna Porissa, mutta jos nyt tulee rajoituksia maakunnilla liikkumiseen, niin ei päästä sinnepäin parin viikon päästä niinkuin oli tarkoitus. Oltiin siellä äidin, veljen ja siskon kanssa, eikä käyty missään.

Nyt kun on oma lapsi, niin tän koronan ottaa ihan erilailla. En mä ole huolissani itsestäni tai miehestäni, me kyllä tultais varmasti hyvin selviämään vaikka sairastuisi, mutta Joannasta tietty on huoli ja haluaa suojella omaa lastaan. Onneksi lapset ilmeisesti ovat kestäneet tuon hyvin, eikä lapset ole riski ryhmää, edes vauvat. Näin oon ymmärtänyt, mutta saa korjata jos oon väärässä. Sitten sitä tietty on huolissaan isovanhemmista.

Lenkillä käydään ihan normaalisti koirien kanssa ja Joanna on vaunuissa. Ajattelin aloittaa juoksemisen nyt kun on kuivaa ja kauniita kelejä.
Pelottaako sua korona?

Koronaa kun tulee joka tuutista ja muut uutisaiheet on vähissä, niin kerron postauksessa muustakin kun koronasta.

Joanna täyttää pian 4 kuukautta. Meillä aloitetaan kiinteiden syöminen heti tässä 4 kuukauden iässä. Maitoa menee todella isot määrät, hyvä kun riittää, joten nyt mukaan pikkuhiljaa ensin peruna ja sitten porkkana.
Ajattelin tällä viikolla kokeilla pieniä maistiaisia.
Saa nähdä mihin tää tilanne menee, että siirretäänkö 4 kuukautis neuvolaa. Toivottavasti päästään paikalle sillon. Aika olis ensviikolla. Innolla odotetaan paljon Nuppu nykyään painaa. Hän syö niin hirveesti :D

Nyt on ollut sali käynnistäkin taukoa yli viikon verran, vaikka Easyfit on normaalisti auki. Ryhmäliikuntatunnit on peruttu. He pitävät Facebookin kautta ryhmäliikunta tunjeja ja aijon osallistua kotona joihinkin tunteihin. Ihan mahtavaa, et pääsee kotona mukaan. Mä saan sit kun päätän jatkaa jäsenyyttä, niin ilmaisen treeni kuukauden. Easyfitilla on kyllä tosi hyvä palvelu, suosittelen!

Mä tässä mietin, kun kevät on ja kesä- tulossa, että pitäiskö leikata hiukset, sellanen pitkä polkka malli..? Mulla oli kaks vuotta sitten se hiusmalli ja tykkäsin kovasti. Mun pikkusisko on toiselta ammatiltaan kampaaja, niin se aina leikkaa mun hiukset. En edes muista millon oon ollut kampaamossa leikattavana :D ennen kun sisko valmistui, niin mun hiukset leikkas ystävä joka on myös kampaaja. Hiuksia on värjätty viimeks varmaan 10 vuotta sitten, paitsi omiin häihin ystävä värjäys pelkän tyven.
Nyt kun tuntuu että hiukset lähtee päästä (synnytyksen jälkeinen lepovaihe), ja latvat aina takussa, niin ehkä lyhyempi malli vois olla kiva? :)

Viimeviikolla leivoin mokkapaloja. Iso suositus Kinuskikissan mokkapala ohjeelle! Kannattaa kokeilla. Tällä viikolla vois taas leipoa jotain. Mukavaa tekemistä, kun minnekään ei voi mennä. Miten sä kulutat aikaasi nyt kotona? :)

Kiitos kun luit!
<3 Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…