Siirry pääsisältöön

Meidän perhe, rutiinit ja rytmi

Heippa!

Nyt kun Joanna täyttää pian kolme kuukautta, on tullut selkeät päivän rytmit ja arjessa on tietyt rutiinit niin vauvalla kun vanhemmilla. Viimeksi kun kerroin rytmistä niin Nuppu oli kahden viikon ikäinen, joten nyt on paaljon selkeämpää kaikki :D

Periaatteessa jokainen päivä on samanlainen, mutta niinhän se vauvan kanssa on. Itse kotihiirenä ja rutiineista tykkäävänä pidän tästä vaikka joskus vähän väsyttääkin tai kaipaa ihmisten ilmoille. Haluan nauttia kun Joanna kasvaa kovaa vauhtia..miten aika meneekin niin nopeasti. 

Meidän päivä alkaa sillä, että mies herää töihin ja mä jään nukkumaan Joannan ja koirien kanssa. Joannan aamumaito on seiskan kahdeksan aikaan ja koitan itse nousta ennen sitä. Vaihdan vaatteet ja käyn vessassa ja laitan kahvin tippumaan. Kun Joanna herää, otan unipussin pois ja halailen. Sitten kodinhoitohuoneeseen peppupesulle ja vaipan vaihtoon. Ennen pesua juttelen hetken että Joanna piristyy. Hoitopöydällä Joanna kyllä aina naureskelee kun katselee hymyilevää aurinko kuvaa. Sitten silmistä rähmät pois kostutetulla vanulapulla ja usein putsaan myös kädet aamuisin tai sitten teen sen iltaisin. Meillä on tumput kovassa käytössä, sillä kynnet kasvaa kovaa vauhtia ja muutama raapaisu on jo tehty kun kädet heiluu, niin vältytään niiltä tumppujen avulla. Välillä käytän käsissä pieniä sukkia, kun ei mitkään tumput pysy kunnolla :D ainoat mitkä on hyvät, on äitiyspakkauksen tumput. Sitten syömään ja usein pumppaan samassa maitoa. Meillä mennään nykyään enemmän korvikkeella. Multa ei tule paljoa enään maitoa ja pumppaamalla sitä tuntuu tulevan tosi vähän, mutta jos hän imee, niin sitten tulee paremmin. Mutta Joanna ei jaksa imeä kun vähän aikaa ja tässä parin kuukauden aikana on tottunut jo pulloon, niin usein enää en edes koita imettää, vaan annetaan suoraan pullosta. Tämä tapa on meillä hyvä ja isä saa syöttää yhtä paljon kun minä.
Mä seuraan Emmerdale-sarjaa, ja aamupalaa syödessä katselen sitä. Tällön Joanna on mun kanssa sohvalla ja usein syö tuttia tyytyväisenä. Sit laitan koirille ruokaa ja seurustelen hetken Joannan kanssa. Sitten onkin lenkin aika, eli koirien ja vaunujen kanssa. Kotiin tullessa menen takapihalle ja laitan vaunut katoksen alle, hetken hyssytän ja laitan itkuhälyttimen päälle. Sitten koirien kanssa sisälle (näillä keleillä aina tassujen pesu) ja tuolloin kello on usein yhdentoista paikkeilla. Sitten mulla on omaa aikaa, ja käytän sen aina johonkin hyödylliseen, kuten siivoomiseen, pieneen imurointiin, pyykin pesuun ja viikkaamiseen tai keittiötasojen pyyhintään. Mä oon aika siivoushullu ja sitä saa kyllä tehdä kun on kaksi karvaista koiraa.. :D haluan että on siistiä, mutta tässä vauvan syntymän jälkeen oon hyvin oppinut löysäämään ja usein teen ne tärkeät ja pakolliset ja sitten jos on aikaa niin myös muuta. Laitan tässä vaiheessa myös itselleni ruokaa, ja usein teen isomman satsin että voin syödä samaa ruokaa useamman päivän. Joanna herää yleensä klo 13-14.00 aikaan riippuen monelta ollaan tultu lenkiltä. Unta tulee joku kolmisen tuntia ja haen hänet sitten vaunuista kun kuulen pientä pöhinää kun hän alkaa heräillä. Suukottelen ja halailen häntä heräämisen jälkeen ja tarkastan vaipan ja tarvittaessa vaihdan. Meillä on keittiössä sitteri ja laitan hänet siihen ja tässä kohtaa syön itse ellen aijemmin jo ehtinyt. Sitten Joannan maito lämpenemään ja syötän hänet. 

Iltapäivällä onkin sitten aikaa seurustelulle. Joannalla on kivoja leluja mistä lähtee hauskoja ääniä, katsellaan niitä ja ollaan hetki leikkimatolla. Sit yleensä Joanna ottaa pienet nokoset sohvalla. Mä keitän itselleni kahvia yleensä kolmen neljän aikoihin ja nyt on ollut Netflix kovassa käytössä varsinkin mulla, mutta ollaan miehen kanssa myös yhdessä katseltu. Aika monta leffaa on tullut katseltua ja myös muutamaa sarjaa. Koitan iltapäivällä pumpata myös maitoa ja mieheni tulee kotiin riippuen siitä meneekö suoraan töistä salille vai kotiin, mutta yleensä kotona neljän ja puoli kuuden välissä. 
Nuppu syö taas viiden aikoihin. Sillon on myös koirien iltalenkin aika. Haluan usein mennä ulos sillon kun pääsee vähän paremmin ilman vaunuja ja saa raitista ilmaa. Sitten mies saa isä-tytär aikaa. 

Illalla on hyvää aikaa jutella olohuoneessa kun ollaan yhdessä ja tässä kohtaa toinen voi myös tehdä omia juttuja, kuten mä nyt aloitin jumppaamisen. Vielä illalla yleensä pumppaan maitoa mitä nyt vielä tulee, ja sillä aikaa mies syöttää Joannalle iltamaidon. Iltamaitoa menee vähän enemmän kun hän tankkaa yötä varten. Eka isompi satsi annetaan seiskan aikaan ja sitten monesti vielä pieni satsi puoli yhdeksän ja ysin välissä. Ennen viimeistä maitoa tehdään iltapesu ja vaipan vaihto. Sitten Nuppu unipussiin, tutti suuhun ja hetken aikaa hyssytän sylissä ja omaan sänkyyn nukkumaan. Hän saattaa hetken päästä pyytää tuttia, mutta nukahtaa sitten. Tuo unipussi on todettu Joannalle hyväksi, ei kädet huitele (hän monesti herätti itsensä siihen) ja tulee lämmin pieni "paketti". 

Tässä on Joannan unipussi, jonka sain isosiskoltani. Ollut käytössä hänen tyttärellä :)Tämän jälkeen kello on 20.30-21.30. Tässä vaiheessa me saadaan yhteistä aikaa, ja kiva sitten mennä yhdessä myös nukkumaan. Yöllä monesti syötän Joannan niin, että hän on vähän unessa, siinä kolmen neljän aikaan. Mun mies on välillä hoitanut myös yösyöttöjä, vaikka herääkin töihin aamusti, mutta se on halunnut auttaa ja että saan ite myös nukkua heräämättä. Joanna nukahtaakin maidon jälkeen samantien ja seuraava maito aamulla sillon seitsemän kahdeksan aikaan. 

Tälläinen on aikalailla meidän arkirytmi ja tämä toimii meillä. Viikonloppuisin rytmi on Joannan osalta sama. Halutaan pitää rytmiä ja rutiineja yllä ihan jatkoakin ajatellen. Jossain vaiheessa tulee sitten enemmän asioita mukaan, sitä mukaan kun Joanna kasvaa. Viikonloppuisin ollaan miehen kanssa ruvettu heräämään samaan aikaan, mutta aina jos toinen haluaa nukkua pidempään, niin vaihdellaan sitten kumpi nousee Joannan kanssa.

Olis kiva kuulla minkälaista rytmiä muilla on ja kuinka varhaisessa vaiheessa :)

Miehellä vielä ensviikko töitä ja sitten hänellä on talviloma. Jossain olis kiva käydä vauvan kanssa, ihan vaan päiväreissulla, vinkkejä otan vastaan! :)
Itse tekis mieli päästä kokeilemaan laskettelua todella pitkästä aikaa. Jospa voitais joku päivä tehdä sellainen kaksin.. :)
Luultavasti saan sillon Tampereelle ystäväni ja nähdään ekaa kertaa toistemme vauvat! <3

Kiitos paljon kun luit!

<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…