Siirry pääsisältöön

Vuosikymmen 2010-2020

Moikka!

Tosi moni on tehnyt vuosikymmen -postauksen ja niitä on ollut kiva lukea, niin päätin tehdä itse tälläsen myös.

2010: Valmistuin leipuri-kondiittorin ammattiin. Minä ja kaksi ystävääni hengailtiin koulussa ja vapaa-ajalla tiiviisti. Käytiin usein viihteellä, tanssiminen oli (ja on) meidän juttu :D ollaan edelleen tiiviisti yhteydessä vaikka asutaan eri paikkakunnilla ja yritetään nähdä kun mahdollista. Toinen heistä on ystäväni jonka kanssa odotettiin samaan aikaan, joten voi olla että seuraavaan näkemiseen menee vähän aikaa.

2011: Merkittävä vuosi, tapasin mieheni <3 ollaan ensin kirjoiteltu netissä ja juteltu puhelimitse. Lähdin Tampereelle kaverin synttäreille ja nähtiin samalla kertaa ekan kerran. Vuorotellen mieheni reissasi Poriin ja mä Tampereelle. Tehtiin eka yhteinen etelän reissu. Joulun jälkeen muutin virallisesti hänen luokse. Toi joulu oli ihana, meidän eka yhteinen.

2012: Muutettiin yhteiseen vuokra-asuntoon. Tein töitä Fazer food servicella. Mieheni kosi mua itsenäisyyspäivänä<3

2013: Menin kesätöihin Leivon leipomoon. Haaveiltiin omasta koirasta ja muutettiin sellaseen kämppään mihin sai ottaa lemmikin. Päätettiin, että vuoden päästä on meidän häät. Aloitin kosmetologin opinnot. Velmu tuli meille syksyllä <3

2014: Häät oli suunnitteilla. Opiskelin kosmetologiksi. Ala tuntuu edelleen omalta, vaikka työkseni en sitä ole tehnyt. Toivottavasti joskus olisi mahdollista tehdä esim osa-aikaisena jalkahoitoja muun työn ohella.
Mulla oli maailman ihanimmat polttarit!<3 mun näköiset; yllätettiin kotona, mut meikattiin ja yllä oli Lumikin puku, vietiin silmät sidottuna piknikille, kiersin keskustassa keräämässä avioliittoneuvoja, lauloin Tartu mikkiin -ohjelman teltassa ja mun esitys pääsi telkkariin, kotona oli sellainen tanssi tunti, saunottiin, syötiin ja sain kauneushoitoja.
Häät elokuussa, Lumikki sai prinssin 09.08.14 <3 meillä oli perinteiset häät leikeistä ruokiin ja ruoasta häävalssiin. Mies näki mut mekossa vasta alttarilla. Se oli ihana prinsessa päivä<3 ja mun mekko oli niin täydellinen. Se on mulla tallessa :)
Valmistuin kosmetologiksi elokuun lopussa.
Tehtiin loppusyksystä reissu porukalla (meidän lisäksi miehen vanhemmat ja miehen sisko perheineen) Teneriffalle.

2015: Olin töissä muutamaan otteeseen kahden eri XXL-liikeen avajaisissa. Sitten pääsin töihin Stockmannin Hulluille Päiville kosmetiikka osastolle. Syksystä jouluun olin töissä Saarioisten tehtaalla.

2016: Heti vuoden alusta aloitin työt lastenhoitajana perheessä. Perhe oli ihana. Lapsia oli neljä. Lasten kanssa oli tosi läheiset välit. Olin heillä töissä koko vuoden. Kesällä juhlittiin miehen 30v-juhlia mökillä. Loppuvuodesta pidin myös omat synttärit. Juhlittiin niitä meidän kotona. Tein muutamia kertoa avustajan hommia silloisen Uusi Päivä-sarjan kuvauksissa.

2017: Aloitin opiskelemaan aikuisopistossa välinehuoltajaksi. Moni ei edes tunne alaa, mutta välinehuoltaja työskentelee mm. sairaaloissa,  eläinlääkäriasemilla tai elintarviketehtailla. Harmi vain, että noita eläinlääkäriasemia on aika vähän, missä on oma välinehuolto. Mulla oli opiskeluaikana käsitys, että niitä on hyvin. Olisin halunnut työharjoitteluun myös eläinlääkäriasemalle, mutta ei päässyt. Tässä asiassa oli tosi epäreilu olo, kun opettaja sanoi että on mahdollista ja netistä luin ennen opiskelua että välinehuoltajalla olisi monia eri työpaikka mahdollisuuksia, mutta oikeesti tuo sairaala tuntuu olevan ainoa. Mua kiinnosti myös elintarviketehtaat, mutta niitäkään ei tunnu olevan. Eli ne mitkä mua kiinnosti, niin niihin ei edes pääse. Muutenkin aikuisopistosta jäi mulle tosi paha maku. Ei autettu eikä tuettu tarpeeksi. Ja ala on vaikea. Tein muutamat työharjoittelut.
Alpo koira tuli meille tänä vuonna <3
Etelän reissu kreikkaan Rodokselle.

2018: Alkuvuosi oli stressaavaa koulun suhteen. Aloitin työt nykyisessä työpaikassani. Valmistuin keväällä välinehuoltajaksi. Tuo päivä oli hieno kun sai todistuksen käteen eikä tarvinut enää miettiä koulu asioita. Lähdettiin kaksin matkalle Kreetalle. Kevät ja kesä oli raskas, sillä koettiin menetys ystäväpiirissä <3 läheinen ihminen miehelleni.

2019: Alkuvuodesta töitä, keväällä raskaustestin plussa <3 Miehen kanssa matkalle Rodokselle. Kesä meni töitä tehdessä ja lomat pidettiin heinäkuussa. Raskausaikaa, josta te tiedättekin loput :)
Perheessämme on nyt raskasta ja surullista aikaa, kun perheenjäsen on vakavasti sairas. Tilanne muuttui niin nopeasti huonoksi, että tässä eletään päivä kerrallaan. <3 vauva on tällä hetkellä perheemme ilon asia. Siksi on raskasta kun on ihana ilon asia, mutta myös raskas suru ja huoli. Tilanne muuttui ja huononi niin nopeasti.
Vauvalla ja meillä vanhemmilla on kaikki hyvin. Vauva-arkea eletään. Ristiäiset ovat helmikuun ensimmäinen viikonloppu. Tässä tämä nyytti nukkuu mun sylissä<3 hän on kehittynyt niin nopeasti. Eilen illalla puhuttiin miehen kanssa että varmasti oppii kävelemään aikaisin, kun nyt jo hienosti kannattelee jaloilla. Niska nousee ja jaksaa kannatella hurjan pitkään. Mahalleen kun on, niin tuntuu että vähän yrittää jo kääntyillä. Ei mene kauaa kun täällä ryömitään. Maitoa menee hienot määrät ja painoa hänellä oli viimeviikon neuvolakäynnillä jo 3,405kg (nyt varmaan enemmän taas). Syntymäpaino oli 2,300kg, niin tuossa on hieno kasvu. Ihana seurata kun pikkuinen kehittyy ja kasvaa, mutta toisaalta taas mietin, kun tässä hän rintaani vasten nukkuu, että tätä tulee kyllä ikävä ja että olispa pirpana aina tällänen nuppu<3

Tässä tämä postaus. Seuraavaksi teen postauksen ihan vain vauvaan liittyen :) Toivottavasti satais pian lunta, masentavaa tämmönen sateinen ja lämmin tammikuu.Kiitos kun luit!

<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka! Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕 Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy. Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäiväl

Hulavanne treeni - kuukausi tehty

Mooi! Hulasin joka päivä kuukauden ajan 15 minuuttia. Pyörittäminen oli kivaa ja helppoa ja aina vain kehittyi paremmaksi. Joskus aika meni niin nopeasti et pyöritin helposti 20 minuuttia.  Pyörittelin myös toiseen suuntaan, niin tuli molemmat puolet tehtyä.  Mitään suurta eroa en silmällä nää, mutta hyväksi se on ollut, kun treenaa vatsalihaksia ja alaselkää. Alaselkä mulla ei ole muuten ollut enään kipeä. 👍 Tulen kyllä jatkamaan pyörittelyä kun se on hyvää treeniä ja nopea tehdä. Jotenkin innostuin tosta pyörittelystä vaikka alussa vähän mietti, et mahtaako tähän kyllästyä. Aika meni kumminkin aina nopeasti, välillä pyörittelin samassa kun katsoin TV:tä.  Oon aijemmin kokeillut vatsalihasrutistuksia ja lankkua, mut tää hulaaminen on hauskinta ja helpointa mulle jos haluaa vatsaa treenata :) Oon lisännyt harjoitteluun peppulihasten jännityksen ja aina välillä jännitän lantionpohjalihaksia. Saa niihin myös hyvän harjoittelun. Sitten välillä nostelen käsiä ylös niinkun olisi käsipainot

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!! Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3 Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3 Käynnistys aloitettiin torstaina mut