Siirry pääsisältöön

Vauva postaus, nuppu 1kk 2vk ❤️

Hei!

Olen niin onnellinen, kun saan olla Äiti meidän nupulle. Ja juu, hänellä on monta lempinimeä; nuppu, pirpana, murmeli ja kirppu :D <3 nimi on päätetty, mutta paljastan tännekin vasta ristiäisten jälkeen. Monet varmaan kertoo nimen aikaisemmin, mutta se on vaan perheessä kulkenut tapa, että nimi paljastetaan vasta ristiäisissä. Vaikka toisaalta olisko sillä väliä, jos muutkin tietäisi aikaisemmin :)

Kattokaa meidän murmelin tummaa tukkaa <3Ristiäiset ovat helmikuun eka viikonloppu. Kakku on tilattu ja tarjottavat päätetty. Ristiäisiin tulee ihan vaan lähimmät ihmiset ja saattaa tulla vielä muutoksia kun ei tiedä pääseekö kaikki. Siihen vaikuttaa perhettämme varjostava sairaus, joten eletään päivä kerrallaan. Käytiin viikonloppuna Porissa ja saatiin siellä olla perheen kesken.

Pirpanalla ikää 1kk ja 2viikkoa. Meillä on arki lähtenyt hyvin käyntiin ja pärjään hienosti kotona vauvan ja kahden koiran kanssa kun mies on töissä. Mitään varsinaista rytmiä ei vielä ole, mutta vauva syö päivisin 3-4h välein, jos on sikeessä unessa niin voi mennä n. 5h joskus. Mulla tulee rinnoista maitoa, mutta toisesta tulee vähän vähemmän. Toisesta taas vähän suihkuaa joten se on sellasta vaihtelua tissistä toiseen ja pumppaan maitoa pulloon. Meidän pirpana ei jaksa vielä imeä kaikkea tissistä, joten aina annetaan myös pullosta. Rintakumista on päästy kokonaan eroon  Öisin annan pelkästään pullosta. Iltaisin iskee maitomaratoni ja maitoa menee hyvin. Jos hän syö ilta kasin ja ysin välillä, niin seuraava on jo kymmenen jälkeen ja sen jälkeen vielä tissillä. Tai sitten tossa välissä ollaan tissillä ja maitoa vielä pullosta yhdentoista aikaan. Sitten nukutaankin hyvin melkein aamu neljään saakka. Edellisyönä viimeinen maito meni puoli kaksitoista ja seuraava aamulla puoli viideltä. Hyvät unet oon itsekin saanut. Yleensä seuraava maito on aamulla sitten kahdeksan jalkeen. Eli meidän rytmi menee vauvan ruokailun mukaan.Viime neuvolakäynnillä painoa oli tullut lisää 800g. Paino oli sillon 3,405kg. Huomenna on mun jälkitarkastus ja sillon punnitaan myös vauva. Varmasti on tullut taas hyvin painoa lisää :) Vaatteet ovat vielä vähän isoja hänelle. 49,5cm oli pituutta vauvalla viime mittauksessa ja vaatteet on 50-56cm. Osa on sopivaa kokoa jo, mutta vielä vähän pituutta lisää niin on sopivat.

Hurjaa, miten nopeasti vauva kasvaa. Kun katsoo parin viikon takaisia kuvia niin huomaa eron kasvussa ja kasvonpiirteissä. Hoitopöydällä ollessa katselee tarkkaavaisesti sellasta puna-keltaista hymyilevää aurinko-kuvaa ja omaa pinkkiä pupuaan. Oikeesti tulee jo sellasta hymyä ja naurua ja selvästi juttelua kun hän keskittyy niihin. Se on niin ihanaa<3 niska nousee jo tosi hyvin ja mahallaan kun on, niin tuntuu että kohta kääntyy siitä kun kurkotellaan ja niin innokkaasti seuraillaan ympäristöä.

Olen käynyt päivittäin vaunulenkillä koirat mukana. Lenkit sujuu hyvin ja koirat ottavat vaunut hyvin huomioon.
Pirpana nukahtaa heti kun laittaa vaunuihin ja nukkuu lenkkien ajan. Vielä ei olla nukutettu päivisin ulkona. Voishan sitä varsinkin nyt kun ei ilmakaan ole kylmä. Meillä on oma piha ja vaunut saisi heti oven viereen ikkunan eteen.  Mutta sitä on vaan halunnut pitää vauvan sisällä ja kokeilla sitten myöhemmin ulkona nukkumista. Mutta ehkä vois olla ihan hyvä aika jo kokeilla ja varmasti vauva tykkäis siitä :)
Koirat on niin ihania kun tykkäävät vauvasta. Haluavat välillä nuolla vauvan päätä takaa. Kasvoihin ei anneta vaikka sitä välillä yrittävätkin :D ne on niin rauhallisia vauvan vieressä ja sillonkin kun vauva itkee. Kaikki on mennyt niin hyvin.


            Joulukuusta ei enään oo :P


     

Oon himoinnut suklaata ihan hirveesti ja toi ihanuus löytyi Prismasta puoleen hintaan sillon kun joulusuklaita myytiin pois.

Tässä tämä postaus. Seuraavassa postauksessa kerron myös mitä meidän jälkitarkastuksessa oli.

Kiitos kun luit!
<3Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka!

Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕

Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy.

Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäivällä, j…

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!!

Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3

Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3

Käynnistys aloitettiin torstaina mutta va…

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi!

Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille.

Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista.

Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tulee t…