Siirry pääsisältöön

Äitiysloma

Moi!

Tämän viikon torstaina alkaa virallinen äitiysloma, mutta jäin jo pois töistä selkäkivun takia. Töiden jälkeen ei jaksanut oikeen enään tehdä mitään, kun kipu vain kasvoi iltaa kohden. Nyt kipu ei ole lainkaan samanlainen kun on ollut kotona. 

Keho selvästi totuttelee yöheräilyihin mutta en ole silti väsynyt vaikka unet ovat lyhyitä ja pätkikästä unta. Herään yöllä kaksi tai kolme kertaa vessaan, lisäks kääntyilen paljon kun olo on raskas ja paikat puutuu.. mutta mua ei haittaa, kun se on vain väliaikaista. Vauva liikkuu mahassa tosi paljon ja välillä ihan tekee kipeää ja välillä se aiheuttaa huonoa oloa. Mutta pitää silti nauttia siitä kun raskautta ei ole paljon enään jäljellä :) 

Olen aloittanut jo glögikauden ja ekat joulutortut on paistettu. Pitää aloittaa joulusta nauttiminen hyvissä ajoin tänä vuonna :) viime lauantaina vietettiin kumminkin halloweenia siskoni luona. Oli hienot koristelut ja herkut. Mulla oli kasvoissa vähän tekoverta :DEilen oli äitiysjooga ja vielä on yksi kerta jäljellä. Pitää sen jälkeen itse harjoitella kotona. Tehdä hengitysharjoituksia ja venyttelyä. Enään 6 viikkoa laskettuun aikaan! Ensiviikolla on neuvola sekä lääkärintarkastus. Lisäksi synnytysvalmennus johon mennään tiistaina.


Mä nautin syksystä ja pimeydestä, ja ajatus on aina ajoissa joulussa. Ihanaa polttaa kynttilöitä ja laitella tunnelmavaloja. Olen ostanut jo joulukalenterin ja maistellut joulusuklaata. Peukku Maraboun piparisuklaalle!

Pinnasänky ja kaikki tarvittavat ovat jo valmiina vauvaa varten, joten hän saa tulla koska vaan<3 jotain pientä tavaraa puuttuu, mutta ne ehtii vielä hyvin hankkia. Nyt on enemmän aikaa kirjoitella blogia kun äitiysloma alkaa. Teen pinnasängystä ja muista oman postauksen.

Mukavaa loppuviikkoa!

<3MiiaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ystävän kanssa raskaana samaan aikaan 💖

Moikka! Olen kertonut, että olin raskaana samaan aikaan ystäväni kanssa. Aika kertoa tarkemmin tästä jakamastamme matkasta 💕 Olemme ystäväni kanssa tunteneet jo 11 vuotta. Tutustuimme koulussa. Tapasimme miehemme jopa samana vuonna 2011 :D ollaan yhdessä koettu ja tehty kaikenlaista. Opiskeltu, juhlittu, reissattu ja vietetty vapaa-aikaa yhdessä. Muutettiin aikanaan molemmat toisille paikkakunnille, joten enään ei niin usein nähdä. Mutta yhteydenpito ja ystävyys säilyy. Huhtikuussa 2019 ystäväni epäili, että olisiko raskaana. Mulla oli mielessä sama asia, mutta epäilin silti. Hän teki sitten aamulla raskaustestin, joka näytti plussaa. Mä olin tohon aikaan töissä ja kotiin päästyäni ajattelin odottaa testin tekemistä aamuun. Eihän me nyt voitu samaan aikaan olla raskaana :D mulla oli ollut kuukautismaista kipua mutta ei mitään vuotoa. Jotenkin sen kumminkin tiesi, että on raskaana, mutta epäilin silti enkä voinut uskoa sitä. Hän silti ylipuhui mut tekemään testin vielä iltapäiväl

Hän on täällä 💕 Synnytyskertomus

Hei!! Pitkästä aikaa! Tässä nimittäin kävi sellainen juttu, kun viimeviikon keskiviikkona (27.11) menin ultraan, niin jäin siitä samantien osastolle. Synnytys ei mennyt toiveeni mukaan, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Vauva syntyi ihanana päivänä; 1.12.19  klo 3.01<3 Kohta viikon ikäinen <3 Mulla tosiaan oli verenpaineet niin korkeat, että lääkäri halusi mun jäävän osastolle ja synnytys tultaisiin käynnistämään. Alkuun olin paniikissa koska tämä tuli niin nopeasti. En ollut ollenkaan valmistunut jäämään sinne. Miehelle laitoin viestiä, että tänne jäätiin ja että kohta meidän vauva on täällä. Ekana aloitettiin verenpaine lääkitys ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus aloittaa käynnistäminen pillereillä. Osaston hoitajat olivat mukavia ja oli hyvää ruokaa. Siltikin mua harmitti olla siellä yksin, koska tuli niin yllärinä ja turhautti kun heti ei tapahtunut mitään. Mies tuli joka päivä mua katsomaan ja toi mukana luettavaa ja herkkuja <3 Käynnistys aloitettiin torstaina mut

Arjen rytmitys vauvan kanssa, tyttö jo 2 viikkoa 💕

Moi! Päivät menee hurjaa vauhtia vauvan kanssa kotona. On opettelua ja uuden arjen rytmittämistä. Hän täytti eilen 2 viikkoa, joten nyt pääsee yhdessä käymään jossain ja vaikka koirien kera vaunulenkille. Aika vähillä unilla ollaan välillä menty, mutta tää tulee varmaan jotenkin luonnostaan äideiltä, että jaksaa silti vaikka unen määrä on vähentynyt. Mä totuin yö heräämiseen jo raskausaikana kun sai rampata vessassa. Vauva syö kolmen tai kolmen ja puolen tunnin välein. Ollaan nyt tehty useampi päivä niin, että mies hoitaa ilta ysin ja puolen yön syötöt, joten mä pääsen aikaisemmin nukkumaan ja herään sitten yöllä syöttämään noin klo 3.00-4.00 aikoihin. Vauvalla on ollut ehkä vähän sellasta ilta levottomuutta mistä luin netistä, ja se iskee usein siinä ilta ysin jälkeen ja saattaa kestää puoli yhteen asti. Mun mies on hienosti pärjännyt tuon ajan vauvan kanssa, mutta joinakin öinä otan vauvan vielä rinnalle rauhoittumaan ennen hänen nukahtamista. Olen imettänyt vauvaa ja maitoa tu